Curly Girl Metoden – Den hurtige gennemgang

Get Hooked on the Curly Girl Method

Ja det har faktisk ikke noget med, at selve metoden er hurtigere end en anden Curly Girl Metode, blot at gennemgangen her, blot er en hurtig opsummering af af hvordan du følger metoden. Måske er du ligelad med hvorfor du skal bruge en t-shirt frem for et alm. håndklæde, hvis ikke så vil vi anbefale dig at læse vores grundige gennemgang.

Trin 0 – Sidste vask

Før du skal igang med Curly Girl Metoden, skal du foretage en sidste vask for at få alle de dårlige ingredienser ud af dit hår.
Til dette skal du bruge en sulfatholdig shampoo uden silikone, for at vaske voks og silikonerester ud af håret.

Trin 1 – Co-wash/Low-poo

Fremover når du skal ”vaske” dit hår, skal du bruge en vaskebalsam, den skal du bruge i stedet for shampoo, alternativt kan du benyt en low-poo.

Det er vigtigt at du skrubber og massere din hovedbund i en 4-5 minutters tid, for at løsne evt snavs fra hovedbunden.

Benyt efterfølgende en plejebalsam i håret. Mens du putter plejebalsam i håret, reder/detangler du håret med fingrene.
Lad balsammen sidde i 3-5 minutter.

Tør eventuelt håret, ikke med et almindeligt håndklæde, men med en bomulds t-shirt eller et mikrofiber håndklæde, som du kan klemme vandet ud med.

Trin 2 – Styling

Inden du styler håret er det en god ide, at bruge en balsam som leave in. 
Du kan nu style håret med gele, krøllecreme eller andet, så krøllerne samles. 

Når man har stylet sit hår, kan man med fordel komme sit hår i en plop. Plopping fremmer krøllernes form og gør den mere definerede.

Plop = Når man har sat sit hår op i en t-shirt eller et microfiberhåndklæde. Håret skal ligge “oven på hovedet”, når man plopper.

Efter styling og evt. plopping, kan man vælge at lufttørre sit hår, eller at tørre sit hår med en diffuser med kold luft.

Trin 3 – Kramme Cast

Når dit hår er helt tørt vil det formodenligt være helt stift af produkter, dette skal nu krammes ud. Du kan kramme cast ud af håret, ved at bruge dine hænder, en t-shirt/microfiberhåndklæde eller en olie.

Det er vigtigt først at kramme cast ud af håret, når håret er helt tørt.

da_DKDanish
en_GBEnglish da_DKDanish